Stap voor stap wordt het programma bekend

Zie het artikel in Ede Stad van vandaag.

EDE – De bekende poprockband Di-rect treedt op tijdens de Heideweek van 2014. In de week van 22 tot en met 30 augustus zullen bezoekers op muziekgebied meer diversiteit horen dan ooit.

,,We willen zoveel mogelijk doelgroepen aanspreken”, legt bestuurslid Annet Florijn uit. ,,Je realiseert je dat veel mensen fan zijn van Nederlandstalige muziek, maar we willen ook investeren in andere genres, waar ook heel veel liefhebbers voor zijn. Dat is voor dit jaar erg goed gelukt”, voegt voorzitter Peter van de Jagt toe.

Hij loopt het voorlopige programma even door, want in 2014 belooft het marktplein in die week het swingende hart van Ede te worden. De Praxis openingsavond begint goed met volkszanger Wolter Kroes, de populaire rockband Handsome Poets, de meezingliedjes van Het Feestteam en een nog onbekende vierde act.

Op zaterdag is het tijd voor het Korenfestival, waarbij de opbrengst bestemd is voor het Toon Hermans Huis (THH). ,,We hopen dat Rob de Nijs, inmiddels enthousiast ambassadeur voor het THH, de avond weer gezamenlijk met alle koren gaat afsluiten, maar een definitieve toezegging hiervoor is nog niet ontvangen.”

Maandagavond komt er een vervolg op de Van der Werf filmavond. Voor deze heuse, romantische drive-in bioscoop hebben de organisatoren de beroemde kraker ‘Dirty Dancing’ alvast vastgelegd.

,,Op dinsdagavond komt er hopelijk ook iets heel leuks”, voorspelt Van de Jagt met een brede glimlach. ,,Maar daarvoor is het nog heel hard nodig nieuwe sponsors binnen te halen. Mochten bedrijven interesse hebben, zij zijn van harte welkom.”

Kinderen komen op woensdag aan hun trekken met een middag die speciaal voor hen is. Hierbij staat het thema ‘Ede hoofdstad van de smaak’ centraal, met mogelijkheden om te bakken.

Jongeren kunnen donderdagavond hun hart ophalen tijdens het festival ‘Feel the beat’, mogelijk gemaakt door Securitas. Vier zeer bekende dj’s staan garant voor uiterst dansbare muziek, te weten: Shermanology, DJ Jean, La Fuente en Fajah (Lourens).

Laatstgenoemde dame is bekend van tv door haar deelname aan Expeditie Robinson en eerder Goede Tijden Slechte Tijden.
‘Culinair’ is het toverwoord voor de vrijdag. Er worden dan allerlei hapjes geserveerd met streekproducten en entertainment. ,,Het wordt iets groter van opzet, maar het blijft intiem qua sfeer.”

Op zaterdag is de traditionele HBE-slotavond op het marktplein. Dan zullen daar alleen live-bands spelen. Ten eerste is dat Heavylight met ijzersterke songs. Vervolgens beklimt Miss Montreal het podium, bekend van de tune waar reallife-serie ‘Utopia’ op tv altijd mee opent. De zangeres ontving onlangs ook de 3FM-award voor beste zangeres.

Tot slot volgt de rockende apotheose met Di-rect. De vurige formatie staat nu in het middelpunt van de belangstelling na het nieuw verschenen album ‘Daydreams in a blackout’.

Naast alle muzikale momenten zetten de organisatoren van de Heideweek natuurlijk ook de bekende evenementen op touw. Zo is er de traditionele optocht, dit keer rond het thema ‘Om op te (vr)eten’ in het kader van ‘Ede hoofdstad van de smaak’.

Bovendien is er op donderdag weer een seniorenavond, dit keer mogelijk gemaakt door de nieuwe sponsors AH Rozenplein en De Reehorst. Verder zijn er natuurlijk weer de verkiezing van de mini-heidehoogheden in Ede-Centrum op de eerste zaterdag en de oecumenische viering in het Openluchttheater op zondag.

De Heideweek is tegenwoordig ook te volgen via Instagram en uiteraard op de eigen site heideweek.nl