Het oude Politiebureau nieuwe residentie Heidehoogheden

Calluna de 62ste en Erica de 43ste komen dit jaar tijdens de Heideweek op adem in restaurant Het oude Politiebureau. Na heel veel mooie jaren verhuizen de Heidehoogheden van Restaurant Buitenzorg naar een nieuwe stek. Het bestuur van de Heideweek heeft een aantal jaren geleden een nieuwe koers voor de feestweek ingezet en daar past een nieuwe residentie bij.

Buitenzorg was jarenlang de residentie van de Heideweek. Veel bijeenkomsten met sponsoren en maaltijden voor vrijwilligers werden aan de Amsterdamseweg verzorgd door het team van de familie De Kruif. Voorzitter Gilbert Meurs: “Veel Heidehoogheden, besturen en vrijwilligers genoten jarenlang van de gastvrijheid van Buitenzorg. We zijn de familie dan ook dankbaar voor al die fijne jaren”.

Vernieuwing
Maar nu is het dan toch tijd voor een andere locatie. Heideweek wil vernieuwen. Dat doet het bestuur onder meer met de programmering, de communicatie-uitingen en het evenemententerrein. Een nieuwe residentie past bij de ingezette koers. Voortaan is Het oude Politiebureau het startpunt van veel activiteiten in de Heideweek. Restaurantmanager Edwin van den Oever tekende een sponsorcontract voor vijf jaar. Rolv Elverding, voorzitter van de sponsorcommissie: “Wij willen ook eens andere betrokken sponsoren een kans geven om zich sterker te verbinden met de Heideweek. Bij Het oude Politiebureau namen we al meerdere jaren het defilé van de Heide-optocht af. Dat beviel ons erg goed. De mensen van Het oude Politiebureau zijn erg enthousiast en leveren dan ook graag een extra gastvrije bijdrage aan een prachtige feestweek.”

Evenementen
Dit jaar is de Heideweek van 17 tot en met 25 augustus. Het programma krijgt steeds verder vorm. De Heideweek neemt toe in populariteit. Ruim 200.000 mensen bezoeken een of meerdere activiteiten tijdens de feestweek. Hiermee is de Heideweek een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Gelderland. Calluna en Erica resideren de komende jaren dus in Het oude Politiebureau. Op maandag 27 augustus worden de toekomstige Heidehoogheden in de nieuwe residentie gekroond.