Heidehoogheden 2016 / 2017


foto: Arjan van Bruggen

Heidekoningin ‘Calluna’ de 61e en Heideprinses ‘Erica’ de 42e

Op maandag 29 augustus hebben wij de Heidehoogheden van 2016 aan Ede voorgesteld. Heidekoningin, Calluna de 61e en Heideprinses, Erica de 42e vertegenwoordigen dit jaar de gemeente Ede.

Birgit van Engelshoven is per 29 augustus 2016 ‘Calluna de 61e’. Zij is 25 jaar, geboren in Ede en opgegroeid in Bennekom. Daar nam zij al van jongs af aan deel  aan verschillende activiteiten van de Heideweek. Birgit werkt als ergotherapeut en handtherapeut binnen haar eigen onderneming en bij een grotere zorgorganisatie. In haar vrije tijd is ze bezig met zingen, saxofoon spelen, fitness, kunst en het geloof. Ook is zij actief binnen verschillende Edese verenigingen zoals ‘Valley Voices Vocal Group’, Kinderdorp Bennekom en Baptistengemeente ‘Op doortocht’.

Robin van den Broek is Heideprinses Erica de 42e. Zij is 23 jaar geboren in Den Helder. Sinds haar 8e jaar woont zij in Lunteren. Momenteel is Robin halverwege haar studie Hbo Rechten in Arnhem. Zij heeft  bij 2 boekhandels in Lunteren gewerkt en heeft daar haar passie voor lezen ontdekt. Ook gaat ze graag naar de bioscoop, spreekt af met vrienden of wandelt lekker met de hond(en).

Een Heideweekherinnering van Robin: “Mijn eerste heideweek  in Lunteren was geweldig. We gingen naar verschillende markten en feestjes. Voor Oud Lunterse Dag kreeg ik mijn eerste klederdracht jurkje. Samen met de prachtige optocht, kon mijn week niet meer stuk”.

Bekijk ook hun  agenda van officiële handelingen in het jaar 2016-2017.

AJV_4090a