Heidehoogheden 2014-2015

Rifka en Naomi hebben het kroontje en de sjerpen met trots gedragen en op maandag 1 september overgedragen aan hun opvolgers. Wij hebben zojuist kennis gemaakt met de nieuwe Heidekoningin, Calluna de 59e en Heideprinses, Erica de 40e.

Marlies Graveland-Koenders is Heidekoningin. Zij is 33 jaar, getrouwd met Rob en woont in Ede. Samen zijn ze eigenaar van Q’s, Pool- en Snookercafe aan het Maandereind. Ook werkt zij als freelance communicatiemedewerker. Marlies is een ondernemer in hart en nieren en een groot dierenliefhebber. Ze rijdt graag paard in De Kraats of biedt een helpende hand bij het dierenasiel.

Jorieke Klein Leetink is Heideprinses. Zij is 27, werkt als freelance marketeer voor theaters en culturele gezelschappen en woont in Lunteren. In haar vrije tijd speelt ze bugel bij het fanfareorkest van KNA Lunteren. Jorieke is bezig met een ondernemend plan, zij wil namelijk het oude stationsgebouw van Lunteren omtoveren tot een theater met een grand café. Hiermee geeft ze uiting aan haar voorliefde voor cultuur en hoopt ze een gastvrije ontmoetingsplek te kunnen creëren voor de inwoner en gast van de gemeente Ede.

Marlies en Jorieke zijn geen onbekenden van elkaar: ze studeerden samen Communicatie aan de CHE en raakten bevriend. Samen gaan ze veel ondernemende avonturen aan, waarvan de functie als Heidehoogheden de kroon spant.
De burgemeester heeft zijn sleutel van Ede ook weer teruggekregen. Volgend jaar op vrijdag 21 augustus zullen wij deze op de openingsavond weer graag van hem overnemen.