Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Edese 4-daagse

26 augustus 2017 om 08:00 tot 11:00

- €22 – €26

Laatste kans! Heeft u altijd al aan de Edese 4-daagse willen deelnemen dan is dit uw kans. Door een tekort aan vrijwilligers is de organisatie genoodzaakt om na de Heideweek in 2017 met de organisatie van de Edese 4-daagse te stoppen.

De Paarste 4-daagse van Nederland. Vierdaags wandelevenement door de schitterende natuur van Ede e.o.  Afstanden: 10, 20 en 30 km.

Lekker wandelen in de mooie natuur en tegelijkertijd een goed doel steunen? Doe dan mee met de Edese 4-daagse en steun de stichting Heidebescherming met het doel de flora en fauna van de Edese Heidevelden tegen bedreigingen beschermen en behouden voor de toekomst.

Heidebescherming
Komt u ook lekker genieten van de schitterende natuur van Ede en omgeving?  U kunt zich nu inschrijven. En kijk op onze website voor meer informatie m.b.t. bijvoorbeeld de starttijden.

Startlocatie en tijden 2017

Ontmoetingscentrum De Schuilplaats in Ede. Deze locatie is ingericht voor de ontvangst van groepen zoals de deelnemers van de 4-daagse en heeft een ruim parkeerterrein. Het is goed bereikbaar voor zowel auto’s, fietsers, wandelaars en mensen die met het openbaar vervoer komen.

De 30 km deelnemers vertrekken van 8:00 tot 9:00 uur en een half uur later de deelnemers van de 20 km, met een half uur overlapping waardoor de deelnemers het eerste stuk van de routes samen kunnen oplopen. De 10 kilometer is een perfecte afstand voor de recreatieve wandelaar. Zij kunnen tussen 9:00 en 11:00 uur beginnen.

De Veluwe

Vanaf de Schuilplaats gaan vlak na de start de parkoersen meteen de mooie natuur in met elke dag een andere richting. De routes lopen dwars door natuurgebieden van Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Defensie, gemeente Ede en particuliere eigenaren.

Hoogtepunten zijn onder andere: het Wekeromse Zand, de grootste zandverstuiving van Noordwest Europa, de paarse in bloei staande Ginkelse Heide, de Ginkelse poelen en plassen en Planken wambuis met haar bossen en heide.

Ede en omgeving onderscheidt zich onder meer door haar bijzondere, natuurlijke omgeving. Eén van de routes loopt door het Wekeromsezand, maar liefst de grootste zandverstuiving van Noordwest Europa en daarmee dus een uniek natuurgebied. Wel een beetje zwaar traject maar dat doet niets af aan de schoonheid van deze adembenemend mooie omgeving.

Rustpunten

Op de route liggen verschillende rustpunten waar je tussendoor kunt neerstrijken voor een hapje en een drankje. Op een van de mooiste locaties ligt ‘Boerderij-theetuin Mossel’ in Otterlo. Ook bij andere rustpunten zoals Restaurant De Waldhoorn, Restaurant Juffrouw Tok, Restaurant de Tijd, Restaurant de Panoramahoeve, Eethuijs Airborn, in Goede Aarde, Gasterij de Scheleberg, Natuurcentrum Veluwe en de Veluwezoom ben je van harte welkom.

Ook leuk om te vermelden is het rustpunt ‘In goede aarde’, een dagopvang waar jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking bijvoorbeeld koffie schenken en kaartjes knippen; echt hartverwarmend.

De Edese 4 daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van TopParken

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
26 augustus 2017
Tijd:
08:00 tot 11:00
Kosten:
€22 – €26
Evenement Categorie:
Website:
http://www.edese4daagse.nl/

Organisator

Eigen organisatiecomité

Locatie

De Schuilplaats
Otterloseweg 18a
Ede, 6718 ZM
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
26 augustus 2017
Tijd:
08:00 tot 11:00
Kosten:
€22 – €26
Evenement Categorie:
Website:
http://www.edese4daagse.nl/

Organisator

Eigen organisatiecomité

Locatie

De Schuilplaats
Otterloseweg 18a
Ede, 6718 ZM
+ Google Maps